به بهانه 27 آوریل، روز جهانی گرافیک و طراحان گرافیک (گرافیست)
ریشه کلمه گرافیک در واقع از واژهٔ یونانی graphikos برگرفته شده و به معنی طرح زدن و طراحی می باشد. هر چیزی که شامل طراحی علامت، نشانه، نقشه و به عبارتی هر چیز که طراحی و پیاده سازی می شود به نوعی کار گرافیکی محسوب می شود.
این روز به دلیل مصادف بودن با روز تاسیس انجمن بین المللی طراحان گرافیک Icograda توسط این انجمن نامگذاری شده است. در ایران اولین بار در دهه 40 و 50 بود که در پی تلاش و درخشش طراحان گرافیک بنام ایرانی در مجامع جهانی، زنده یاد مرتضی ممیز و تنی چند از همکارانش از جمله علی اصغر معصومی، فرشید مثقالی، آیدین آغداشلو و قباد شیوا به فکر تاسیس اتحادیه گرافیک ایران افتادند. برگزاری نمایشگاه گرافیک ایران را می توان از پیامدهای تلاش های این عزیزان و از مهمترین رویدادهای گرافیک ایران به شمار آورد.
یکی از این هنرهای گرافیکی طراحی کلیشه و گراور برای چاپ است که مستلزم دقت و ظرافت زیادی می باشد. تقریبا در تمامی مراحل یک کار چاپی گرافیست یکی از مهمترین نقش ها را ایفا می کند. اصلی ترین هنر یک گرافیست این است که از آمیزش ایده و رنگ و تصویر بتواند به بهترین شکل مفهوم را به بیننده برساند و او را متوجه منظور خود کند.
کاربردهای رایج هنر طراحی گرافیک بسیار گسترده می باشد، گوشه ای از کاربردهای این هنر شامل طراحی لوگو یا نام تجاری یک برند خاص، طراحی و صفحه آرایی مجله و کتاب، طراحی تبلیغات جهت پروژه های تبلیغاتی مثل بیلبوردها و تبلیغات شهری و... است.
حالا جهان را با "روز بدون گرافیک" تصور کنید!
این یعنی آشفتگی خیابانی، مبهم بودن اجناس بسته بندی شده در فروشگاه ها، سردرگمی در ایستگاه های راه آهن و فرودگاه ها، و حذف روزنامه ها.
جهت دانلود فایل مقاله "تاریخچه طراحی و گرافیک در ایران" روی لینک زیر کلیک کنید:تاریخچه طراحی و گرافیک در ایران.pdf