هدف بازاریابی و فروش تداوم فروش می باشد و یک بار فروختن با اصول اولیه بازار و فروش مطابقت ندارد. به مشتری باید چیزی را فروخت که نیاز داشته باشد. فروشندگی باید در خون شخص فروشنده باشد، فروشنده باید عاشق کارش باشد. فروشنده خوب باید توانایی گوش دادن داشته باشد و بیشتر از آنکه صحبت کند باید بتواند خوب گوش دهد. مشتری با صحبت کردن زیاد فروشنده ممکن است فراری شود و احساس کند جنسی را که نیاز ندارد به او فروخته می شود .
فروشنده خوب باید چندین مهارت داشته باشد :
- اطلاعات کافی و لازم در مورد محصولات خود داشته باشد، اگر فروشنده محصول خود را نشناسد چگونه می تواند مشتری را متقاعد به خرید کند. ندانستن در مورد محصول شاید منجر به نفروختن آن شود. بعبارتی فروشنده باید مهندس محصولی باشد که قصد فروش آن را دارد. او باید بتواند پاسخگوی ایراداتی که مشتری می گیرد باشد و او را متقاعد کند و در برابر اطلاعاتی که مشتری در مورد محصول می خواهد به کار بردن جمله من نمی دانم توصیه نمی شود و برای مشکلاتی که در محصول مورد استفاده برای مشتری پیش می آید باید بتواند راه حل مناسبی ارائه دهد به عبارتی یک فروشنده خوب باید متخصص در زمینه کار خود باشد .
- باید توانایی برقراری ارتباط خوب و انسانی با مشتری داشته باشد. باید فن بیان خوب را دارا بوده و بتواند ارتباط صمیمی با مشتری برقرار کند و در جو و فضایی دوستانه محصول خود را بفروشد .
فروشنده باید اطلاعات لازم در مورد مشتری را کسب نماید و سپس برنامه ریزی جهت ملاقات با مشتری را تدارک ببیند و برخورد اولیه درست، که شامل ظاهر آراسته و کارت ویزیت خوب می باشد را در برنامه ریزی خود قرار دهد و در نهایت باید بداند و بتواند با فن بیان و ارتباط خوبش چگونه فروش را قطعی کند. در فروش هدف فقط و فقط یک معامله نمی باشد بلکه ایجاد یک رابطه طولانی و بلند مدت هست. همه ی ما خوب می دانیم سود در تکرار فروش می باشد. طبق آمار بدست آمده جذب یک مشتری جدید 6 تا 10 برابر سخت تر و پرهزینه تر از مشتری قدیمی است پس فروشنده باید تمام سعی و توان خود را در حفظ مشتری قدیمی داشته باشد وبهتر است کاری کند مشتری خریدش را تکرار کند .
فروشنده خوب باید یک مشاور و دوست خوب برای مشتری اش باشد و بتواند در مورد شرکت یا سازمان خود آگاهی لازم را به مشتری بدهد، زیرا از مشتری که آگاهی نداشته باشد نمی توان انتظار خرید داشت. باید توانایی متقاعد کردن مشتریان را داشت، هدف فقط یکبار خرید کردن نیست و تاکید می کنم باید خرید از طرف مشتریان تکرار شود و لازمه آن مشاوره خوب فروشنده و همراهی کردن مشتری در تمامی مراحل می باشد .
فروش یعنی براورده کردن نیازهای مشتری عزیز و حل مشکلات و اعتراضاتش. شرکت یا سازمانی که اعتراض نداشته باشد دلیل بر خوب بودن و یا بی نقص بودن آن شرکت یا سازمان نیست، آمار نشان داده تنها 2% از مشتریان اعتراضات خود را به گوش سازمان یا شرکت می رسانند و 98% درصد بدون هیچگونه اعتراضی ما را ترک و به سمت رقبا می روند و شاید شرکت ما را آن قدر ضعیف می دانند که اگر هم شکایت کنند کسی از نطر آنها توانایی پاسخگویی ندارد و باید بدانیم مشتری که معترض هست این پیام را می رساند که من خواهان خرید از شما هستم ولی بعضی از موارد در شرکت شما ازار دهنده می باشد مانند رفتار یکی از پرسنل و یا نوع بسته بندی شما. اعتراض بخشی از فرایند فروش می باشد و حتمن باید به آن توجه ویژه ای شود .
در خاتمه به تمامی دوستان عزیزم توصیه می کنم در هنگام فروش لبخند به لب داشته باشید. رفتار خوب و نیکو هزینه ای ندارد ولی رفتار ناشایست و بداخلاقی هزینه های هنگفتی برای سازمان یا شرکت دارد وقطعا منجر به از دست دادن مشتری می شود .
جهت دانلود فایل مقاله "اهمیت فروش و مهارتهای یک فروشنده خوب" روی لینک زیر کلیک کنید: