خروج

طراحی مینیمال


وقتی یک گوشی آیفون را در دست می گیرید متوجه طراحی مینیمالیسم می شوید.
 

مینیمال آیفون

 

از لوگوی این برند گرفته تا طراحی صنعتی بدنه، متریال و رنگ آن، نرم افزار ها و سیستم مختص به خود این محصول هرکدام به تنهایی مینیمالیسم را فریاد میزنند.

طراحی مینیمال به شیوه ای اطلاق می گردد که در آن عناصر و جزئیات اضافی شناسایی ، حذف شده و عناصر اصلی باقی مانده طوری که مخاطب به راحتی پی به مفهوم و موضوع کار ببرد.

استارت این سبک هنری از قرن 20 میلادی شروع شده و تا امروز ادامه داشته است.

چون اکثر برندهای مطرح به سبک مینیمالیسم به جهان مصرف کنند معرفی شده اند.

و دلیل آن چیزی جزء سادگی، پویایی و شیک بودنشان نیست.

این شیوه در تمام زمینه های هنری، گرافیک، طراحی سایت و برنامه نویسی، صنعتی، معماری، مهندسی و ... فعالیت بشری رسوخ کرده و جنبش و دگرگونی عظیم در جهان پیرامون ما ایجاد کرده است.

ساده گرایی و ساده پسندی در این سبک موج میزند.

ما در تمام زمینه های گرافیک از لوگو، کارت ویزیت، بروشور، ست اداری، بیلورد، گرافیک محیطی و ... مینیمالیسم را درک می کنیم چون اکثر طراحان دنیا به این سمت کشیده شده و کارهای گرافیکی رنگ و بوی ساده زیستی اما مفهوم گرایی را می دهند.

 

طراحی حرفه ای

در تایپوگرافی ها و لوگو هایی که این روزها به بازار مصرف کننده وارد می شوند به جرأت می توان گفت که 90% به تبعیت از این سبک ناشناخته یا کم شناخته شده پیروی کرده اند، حتی رنگ ها هم مینیمال شده اند! چون در کارهای حرفه ای دیگر آثاری از چند رنگ نیست و اکثر کارها به 2 تا 3 رنگ در کل کار ختم می شوند.

تا اینجا از خوبی های طراحی مینیمال گفتیم اما یک سوال در ذهنم بوجود آمد و آن سوال این است که با توجه به لوگوهای مینیمالی که در اینترنت وجود دارد آیا سبک مینیمال برای طراحی لوگو روش درستی است یا نه؟

عمدتا اکثر طراحان روش مینیمالیسم را برای طراحی لوگو انتخاب می کنند چون کار را ساده تر می کند و راستش را هم بخواهیم از خلاقیت کمتری در کار بهره می برند ( البته بعضی از طراحان و همکاران محترم)، چون با یک چینش تقریبا درست بین متن،  اشکال هندسی و رنگ می توان یک لوگو مینیمال ساخت، حال آیا این چینش همان چیزی است که مصرف کننده نیاز دارد یا خیر! بنظر من حتی اگر یک لوگو را  به همین روشی که گفتم بخواهیم اجرا کنیم باید اول ببینیم چه چیزی از این پایان کار می خواهیم چون در طراحی لوگو یکسری پارامتر باید رعایت شود و اینکه تنها با چینش نسبتا صحیح چند المان و با پیروی از یک روش طراحی، خروجی کار خوب شود، چنین معنی را نمی دهد. پس می توان در یک جمله کوتاه گفت مینیمالسم برای همه موارد در طراحی خوب نیست و برای بعضی از پروژه ها باید خلاقیت خرج کرد نه چینش صحیح.

تایپوگرافی

اما نمونه های خیلی خوبی از این سبک در طراحی لوگو وجود دارد مثل لوگوی اپل و نایک که واقعا هم مفهوم را می رسانند هم شیک و مدرن هستند و در آن واحد با مخاطب ارتباط برقرار می کنند و در اذهان ثبت می شوند.

در پایان نتیجه میگیرم که یک طراح خوب نباید مینیمال فکر کند بلکه باید مینیمالیسم را در کار خود بصورت نامحسوس بوجود بیاورد طوری که ارزش کارش بعد از سالیان سال حفظ و سرلوحه کار دیگر طراحان باشد.

 

جهت دانلود فایل مقاله "طراحی مینیمال" روی لینک زیر کلیک کنید:

کلمات کلیدی : طراحی،طراحی لوگو،طراحی مینیمال،مینیمالیسم،گرافیک،سبک هنری


سلمان گرافیک خوانده و خلاقیت بسیار بالایی در طراحی لوگو و طراحی بسته بندی دارد.

لطفا دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه در رابطه با مقاله (0)

مسعود 1396/04/31 8:28:22

جالب بود

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/04/31 ,

سپاس

نگار 1396/05/01 9:1:59

بسیار مطلوب و کاربردی بود

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/05/01 ,

مرسی

ثریا روشن قیاس 1396/05/01 10:4:4

بسیار زیبا وقابل فهم بود سپاس

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/05/01 ,

مرسی

زهرا 1396/05/01 16:36:8

بسیار عالی.سپاس

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/05/01 ,

مرسی

ارزو 1396/05/02 10:24:55

بسیار عالی موفق باشید

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/05/02 ,

سپاس

معصومه 1396/05/18 17:3:6

در پایان نتیجه میگیرم که یک طراح خوب نباید مینیمال فکر کند بلکه باید مینیمالیسم را در کار خود بصورت نامحسوس بوجود بیاورد طوری که ارزش کارش بعد از سالیان سال حفظ و سرلوحه کار دیگر طراحان باشد.!!! عااالی! آفرین

مدیر سایت پاسخ داده شده در تاریخ 1396/05/18 ,

مرسی از نتیجه گیری دقیق و با ارزش شما


مقاله بعدی

1401/04/07
آموزش و نکات مهم طراحی لوگو حرفه ای، مزیت طراحی لوگو، چرا لوگو طراحی کنیم؟ فواید داشتن لوگو
1399/10/01
طراحی گرافیک فرانسوی از ترند های تبلیغاتی پیروی نمی‌کند و همیشه به ارزش های خودش پایبند است. طراحی فرانسوی بسیار هنرمندانه است و مخاطبان را از لحاظ بصری و احساسی به چالش می‌کشد.
1399/09/21
فرهنگ چینی ارزش زیادی برای داشتن یک رابطه هارمونیک با طبیعت اطرافش قائل است. سبک زندگی چینی با ارزش هایی مثل آرامش و تعادل خو گرفته است. فلسفه این طرز فکر طراحان سراسر دنیا را تحت تأثیر قرار داده است و حتی فرهنگ غربی...