خروج

از جوهرهای چاپی بیشتر بدانیم!


جوهرها از ابزارهای ضروری تولیدات چاپی و بسته‌بندی به شمار می‌روند. استفاده جوهرهای مناسب برای دستیابی به بهترین نتیجه چاپی روی محصولات چاپی و بسته‌بندی از جنبه‌های کلیدی فن چاپ محسوب می‌شود. سطوح چاپی مختلف مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک، فلز و غیره.

در روش‌های چاپ متنوع، همه با یک نوع جوهر چاپ پذیر نیستند و کارشناسان امور چاپی باید از جوهر مناسب هر سطح چاپی و روش چاپی مطلع باشند. ایجاد تطبیق و هماهنگی میان جوهرها، سطوح چاپی، روش چاپی و جلوه‌های دیداری موردنظر یکی از کلیدی‌ترین امور در دستیابی به خروجی چاپی زنده و چشم‌نواز است و هرگونه عدم سازگاری میان آن‌ها می‌تواند محصول چاپی را مانند یک کابوس جلوه دهد.

جوهر مخصوص چاپ

1-انواع جوهرهای چاپی موجود:

انواع مختلفی از جوهرها بسته به تجهیزات و روش‌های چاپی وجود دارند. در ادامه تعدادی از رایج‌ترین جوهرهای مورداستفاده در روش‌های چاپی را معرفی می‌کنیم:

 جوهرهای متعارف: جوهرهای مبتنی بر حلال که از طریق اکسیداسیون بعد از چاپ خشک می‌شوند.

 جوهرهای بر پایه آب: جوهرهای مبتنی بر آب که از طریق اکسیداسیون خشک می‌شوند.

جوهرهای uv: جوهرهایی که غلظت خمیری دارند که وقتی در معرض لامپ‌های uv قرار بگیرند فوراً خشک می‌شود.

جوهرهای گیاه محور: جوهرهای متعارف (مبتنی بر حلال/روغن) که کمتر سمی بوده و کمتر هم ترکیب‌های ارگانیک ناپایدار دارند. (به‌عنوان؛ جوهر سیاه).

جوهرهای متالیک: جوهرهایی که با پولک‌های متالیک واقعی (متعارف) یا شبیه سازی شده (uv) ترکیب می‌شود و جلای فلز مانندی ایجاد می‌کنند.

 

جوهرهای بر پایه آب

 

2-جوهرها و مقاومت در برابر رنگ‌پریدگی:

هر جوهری که در برابر اشعه‌ی (uv) قرار بگیرد، درگذر زمان تدریجاً به رنگ‌پریدگی دچار می‌شود و رنگ‌های درخشان و زنده‌ی آن رو به محوی می‌روند در شرایطی که حفظ قدرت رنگ در طول زمان اهمیت داشته باشد، جوهرهای مخصوصی برای درجه‌های متفاوت رنگ‌دانه‌ها وجود دارد که جوهر را در برابر رنگ‌پریدگی ناشی از گذر زمان مقاوم می‌سازند. این مقاومت در برابر رنگ‌پریدگی هزینه بیشتری را ایجاب می‌کند.

3-جوهرها و کاغذهای پوشش‌دار یا بی پوشش:

گزینش جوهر اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد و این اهمیت به‌اندازه‌ی شناخت از کاغذ و جوهر چاپی آن اهمیت دارد. تنوع وسیعی از سطوح چاپی و کاغذهایی وجود دارند که برای دستیابی به خروجی عالی می‌توانید از میان آن‌ها انتخاب کنید. بعضی پروژه‌ها از ورق پوشش‌دار استفاده می‌کنند تا ظاهر کلی براق و درخشان‌تری بیابند اما بعضی دیگر از پروژه‌ها از ورق بدون پوشش استفاده می‌کنند تا ظاهر طبیعی و ملایم‌تری پیدا کنند.

کاغذهای بی پوشش به دلیل نداشتن لایه‌های پوششی، پر منفذ و نفوذتر هستند. به همین خاطر، جوهرها به درون ورق رسوخ می‌کنند و جذب آن می‌شوند که درنتیجه، ظاهر و حاصل بصری رنگ جوهر به‌صورت کمرنگ، مات و گرفته‌تر پدیدار می‌شود. انگار که روی جوهر نقره‌ای ممتاز (فوق‌العاده گران‌تر) هزینه کرده‌اید تا زمانی که جوهر جذب ورق بی پوشش شد، فقط رنگ نقره‌ای جوهر جلوه‌ای مات پیدا کند.

جوهر پرینتر

 

هنگام استفاده از کاغذ پوشش‌دار، جوهر روی سطح پایه‌ای (همان پوشش) چاپ می‌شود و نتیجتاً، استفاده از جوهرهای رنگی ممتاز (جوهرهای استاندارد) هیچ لطمه‌ای به کیفیت چاپ نمی‌زند. حتماً از کارشناسان امور چاپی در مورد گزینش صحیح جوهر و کاغذ مشورت بگیرید تا خروجی نهایی سفارش چاپی‌تان در بهترین سطح کیفیت ممکن قرار گیرد.

 

جهت دانلود فایل مقاله "از جوهرهای چاپی بیشتر بدانیم!" روی لینک زیر کلیک کنید:

کلمات کلیدی : چاپ، انواع جوهرهای چاپی، جوهرهای مناسب برای چاپ، جوهر پرینتر، کاغذ پوشش دارو بی پوشش


محمد نیروی جوان و با پشتکار در جایگاه اپراتور چاپ است. احساس مسئولیت او در قبال کار بسیار بالاست و علاقه زیادی به ترکیب رنگ ها و یادگیری رنگ شناسی دارد.

لطفا دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه در رابطه با مقاله (0)


مقاله بعدی

1400/10/24
کسب و کار های خانگی و کوچک می توانند با چاپ استیکر اختصاصی بسته بندی خود را بهتر و جذاب تر کنند و از یکی از تکنیک های اساسی بسته بندی استفاده کنند.
1399/10/05
چاپ بنر در انواع مختلف و سایز های مختلف انجام می‌شود و هر کسی بر اساس ایده و نیاز هایش می‌تواند چاپ بنر اختصاصی و شخصی سازی شده انجام دهد. در بین همه روش های چاپ بنر...
1399/10/04
چاپ بنر کم هزینه است، به راحتی توجه مخاطبان را جلب می کند و بسیار با دوام است. به همین دلیل روش خوبی برای بازاریابی و تبلیغات با بودجه کم است اما قبل از چاپ بنر نکات مهمی...