خروج

چاپ افست


چاپ افست در قرن 19 میلادی توسط رابرت برکلی گسترش پیدا کرد و اولین لیتو گرافی در سال 1875 در انگلستان پدیدار شد و تا به امروز استفاده زیادی از آن می شود. در سال 1914 چاپ افست محبوبیت زیادی در ژاپن بدست آورد به طوریکه در سال 1915 یعنی طی یک سال بیش از 100 مورد چاپ افست در ژاپن انجام شده بود و بعد از آن متخصصین شروع به استفاده از آن کردند. در اوایل سال 1950 اکثر روزنامه های امریکایی از چاپ افست برای چاپ روزنامه خود استفاده می کردند. زیرا هزینه چاپ افست در مقایسه با روش های دیگر چاپ بسیار بسیار پائین تر بود،  به خصوص زمانی که با کار سخت و پر زحمت لترپرس مقایسه می شد. اکثر نویسندگان با توجه به ارزان بودن این چاپ شروع به چاپ و نشر کتاب های خود کردند تا کارهای ارزشمند خود را راحت تر و ارزان تر به دست مشتریان خود برسانند.

در سال 1800 تا 1900 محبوبیت چاپ افست به تدریج رشد کرد و یکباره این روش از چاپ در دسترس قرار گرفت. از این رو تصاویر با جزئیات بسیار دقیق تر و در زمان کمتر و بدون زحمت زیاد و اتلاف وقت چاپ می شدند.

در سال 1960 چاپ افست از چاپ لترپرس به طرز چشمگیری پیشی گرفت و محبوبیت عظیمی بدست آورد. در این زمان و حتی در حال حاضر 50% از چاپ هایی که در امریکا تولید می شود، توسط چاپ افست انجام می پذیرد.

در چاپ افست جوهر تصویر یا متن بر روی پلیت یا صفحه (که از زینک یا آلومینیوم یا ترکیبی از چند فلز تشکیل می شود) و یا پوشش لاستیکی، حرکت می کند و از آنجا به صفحه یا کاغذ یا سطحی که قرار است چاپ شود انتقال پیدا می کند. در لیتوگرافی برای چاپ تصویر از پایه آب و روغن استفاده می شود.

در تاریخ چاپ افست تغییراتی رخ داده شده است یعنی سنگ ها تبدیل پلیت شدند و امروزه به صفحه پلاستیک ساده تبدیل شده و به مرحله چاپی بی نقصی تبدیل شده است.

اکثر چاپ های حرفه ای پیشنهاد این نوع چاپ (چاپ افست) را می دهند. امروزه چاپ افست یکی از روش های چاپی است که تقاضای بسیار بالایی دارد و محبوبیت عظیمی بدست آورده است. قبل از انتخاب چاپ برای این مرحله مطمئن شوید کسی که کار خود را به وی سپرده اید دانش گسترده و تجربه زیادی از این چاپ افست داشته باشد و نمونه های مختلف کار او را ببینید تا بتوانید با خاطری آسوده کار خود را به وی سپرده و اطمینان داشته باشید که چاپی عالی و با کیفیت خواهید داشت.

به چاپ افست، افست لیتوگرافی یا لیتو افست گفته می شود و در آن سیلندر لاستیکی باید این انعطاف و قابلیت را داشته باشد و اجازه دهد که چاپ روی چوب، چرم، فلز، لباس و کاغذ های ضخیم هم انجام شود. در چاپ های تجاری به طور گسترده ای از این تکنیک استفاده می شود.

چاپ افست جهت چاپ کارت ویزیت، کاتالوگ، کتاب، بروشور، تقویم، کارت تبریک و... استفاده می شود.

یکی از مهمترین مزایای چاپ افست کیفیت بالا و پایداری آن است که در حجم کم، متوسط و بالا تولید می شود.

 

جهت دانلود مقاله روی این زیر کلیک کنید:
چاپ افست.pdf

کلمات کلیدی : چاپ، چاپ افست، لیتوگرافی، لتر پرس


مهسا در بخش IT فعالیت دارد، علاقمند به استفاده از تکنولوژی است و راجع به هر چیزی که ممکن باشد جستجو و تحقیق می کند تا بیشتر بداند.

لطفا دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه در رابطه با مقاله (0)


مقاله بعدی

1399/07/29
چاپ طلاکوب نوعی چاپ است که با انتقال یک فویل طلایی یا نقره ای با گرما روی صفحه نتیجه‌ی متالیک را به جا می‌زارد. اگر از چاپ طلاکوب روی بسته بندی درست استفاده شود...
1399/07/29
چاپ طلاکوب، چاپ با فویل یا طلاکوبی زیبایی خاصی به بسته بندی می‌دهد و معمولاً برای چاپ لوگو و نوشته‌ها استفاده می‌شود.
1399/07/28
چاپ طلاکوب یکی از روش‌های خاص چاپ است که از رنگ‌های متالیک، فویل طلایی و گرما استفاده می‌کند. احتمالاً چاپ طلاکوب را در بسیاری از دعوت‌نامه‌های عروسی یا کارت ویزیت دیده‌اید.